Uw vragen

Of u nu een concrete vraag heeft over bijvoorbeeld uw beleggingen of pensioenopbouw, of juist behoefte heeft aan een geïntegreerde aanpak van uw financiële zaken, wij begeleiden u hier graag bij.

Second opinion

Een jarenlange bankrelatie of een vaste beleggingsadviseur (of accountant, fiscalist boekhouder) die u helpt met uw financiën is wenselijk, maar de scherpte kan er soms van af gaan. En ook al bent u niet ontevreden over uw relatie met de bank of een adviseur, het kan geen kwaad om eens andere deskundigen naar uw financiële situatie te laten kijken. Een belangrijkvoordeel als u ons als onafhankelijk financieel adviseurs inschakelt, is dat wij niet op de stoel van uw bestaande dienstverleners gaan zitten en geen producten verkopen. Wij analyseren uw financiën en wijzen u op mogelijke rendements- en kostenbesparingen. Of we beoordelen in hoeverre u van uw adviseur een passend advies of productaanbod heeft ontvangen. Kortom, als u behoefte heeft aan een second opinion, kunt u ons hiervoor inschakelen.

Bedrijfsoverdracht

Eens komt het onvermijdelijke moment dat u als ondernemer uw bedrijf moet overdragen. Hoe plant u de aanloop naar dit verkoopmoment, met andere woorden welke voorbereidende handelingen moet u hiervoor verrichten? Het verkooptraject is een stappenproces, waarbij een juiste en tijdige regie heel belangrijk is. In het algemeen geldt dat hoe langer van tevoren u de verkoop van uw onderneming plant, hoe beter u in staat bent dit stappenproces te doorlopen. Tijdens dit traject zult u weliswaar meerdere specialisten inschakelen, maar bent u wellicht in de eerste plaats gebaat bij het aanstellen van een deskundig ‘projectmanager’. Wij kunnen deze rol uitstekend vervullen door samen met u het proces te doorlopen en daarbij de juiste specialisten voor u te selecteren.

Overlijden en levenstestament

Hoe draagt u uw vermogen op fiscaalvriendelijke wijze over bij overlijden? En hoe kunt u de belastingafdracht minimaliseren door al tijdens uw leven vermogen over te dragen aan uw kinderen? U vraagt zich daarnaast misschien af hoe u een deel van uw vermogen op verantwoorde wijze kunt schenken aan een goed doel. Als u ondernemer bent, is er een gunstige fiscale regeling om uw bedrijfsvermogen grotendeels belastingvrij over te dragen. Sinds kort bestaat er ook de mogelijkheid om uw wensen (in geval van ouder worden en ziekte in combinatie met een verminderde handelingsbekwaamheid) vast te leggen in een levenstestament. Een tijdig advies hierover, kan later veel onduidelijkheid en vervelende situaties voorkomen. Wij kunnen u door middel van advies hierin begeleiden en later eventueel ook zaken voor u uit handen nemen.